PDF Print E-mail
Monday, 30 November 2009 21:22
There are no translations available.


UMFT

A Szent Erzsébet Otthon elnyerte az Új Magyarország Fejlesztési Terv, Környezet és Energia Operatív Program keretén belül kiírt pályázatot, melynek finanszírozása Kohéziós Alapból történik.

Projekt neve:
Szent Erzsébet Otthon fűtéskorszerűsítési és utólagos homlokzat hőszigetelési munkák

Projekt leírása:
A felújítás során elkészült az épület homlokzatának utólagos hőszigetelése 10 cm vtg.- ban. A szigetelt felület összesen 2808 m2. A hőszigeteléssel megtakarítható energia az előzetes számítások alapján 20%  körüli érték.

A projekt másik fontos eleme a fűtés korszerűsítés volt. A felújítás során a régi kazánok új, kondenzációs kazánokra lettek lecserélve. Az alkalmazott típus a Viessmann cég által gyártott Vitodens 200. A megvalósítás során a HMV ellátás is korszerűsítve lett és Vitocell V – 100 típusú bojlerek lettek felszerelve. (2 db. 750 l-s)

2009 novemberében a kivitelező átadta az elkészült beruházásokat, így a fűtésszezont már az új kazánokkal kezdte meg az Otthon.
A homlokzat hőszigetelése kapcsán, az épület színeiben is megújult.
A pályázati elszámolás alapján a beruházás összes költsége 84.964.540 Ft., amelyhez az Intézmény 41.284.271 Ft. támogatásban részesül.

Kedvezményezett neve és elérhetősége:
Szent Erzsébet Otthon Pilisvörösvár 2085 Szent Erzsébet u. 135.

Közreműködő szervezet neve és elérhetősége:
Energia Központ Kht. 1134 Bp. Váci út 45. A ép. 6. em. www.energiakozpont.hu


Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapja:
www.nfu.hu
Irányító Hatóság honlapja:
www.eszakht.hu